Klubok és műhelyek

Játszóház

Szerdán és pénteken 16-18 között szabad játékot és kézműves foglalkozást tartunk játszószobánkban. Legóval, rajzolási, gyöngyfűzési lehetőséggel, fejlesztő játékokkal, társasjátékokkal és nagymozgásos eszközökkel várjuk a gyermekeket és szüleiket. A részvétel ingyenes!

Játszóház

Tanulókör

Szerdánként délután 4-6-ig képzett pedagógus tart korrepetálást alsó tagozatos diákoknak matematikából. Jelentkezés a kozossegihaz.pb@gmail.com-on!

Pécsbányai Kertbarát Klub

Pécsbányai Kertbarát Klub

Helyi kertbarátok és természetszeretők által szervezett, 3 hetente megrendezésre kerülő tematikus klub. A Pécsbányai Közösségi Házban megrendezett alkalmakon olyan témákról beszélgetünk, mint a konyhakert kialakítása, növényvédelem, betakarítás vagy vízgazdálkodás. Egymás kertjeit meglátogatjuk, egymást megvendégeljük, vagy éppen együtt főzünk. Tartottunk már workshopot fermentálásról, kirándultunk a Mecsekben, ahol ehető vadvirágokat kerestünk. Időnként nagytudású és saját, gyakorlati tapasztalattal rendelkező előadókat is hívunk.

Kiemelten foglalkozunk az ökológiai gazdálkodással, permakultúrával. Alkalmanként ellátogatunk a környék meghatározó kertészeihez, és ötleteket gyűjtünk, együtt tanulunk.

A következő alkalmakról információ megtalálható a facebook oldalunkon, vagy érdeklődj email-en a kozossegihaz.pb@gmail.com-on.

Pécsbányai Sütő-Főző Klub

Három hetente csütörtökön összegyűlünk a ház konyhájában, ahol helyi lakosok mutatják be főzőtudásukat. A hagyományos roma és magyar ételeket túl ismerkedünk más kultúrák gasztronómiájával is, kóstoltunk már indiai fogásokat, sütöttünk makaront. Kenyeret gyúrunk, fermentálunk, házi tésztát készítünk. 

A program következő időpontja elérhető facebook oldalunkon. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. (kozossegihaz.pb@gmail.com)

Karolina Tájsebészek

Pécsbányai Líraműhely