2020

Hírlevél 2012 március

Március 1-én 17.00-kor ÉLETMÓD KLUB a Közösségi Ház Klub-könyvtárában.
. Milyen tünetek, panaszok esetén gyanakodjunk szívbetegségre? . Mikor kell sürgősen orvoshoz fordulnunk? . Mik azok a riasztó jelek, amikor azonnal mentőt kell hívni? . És mik azok a panaszok, amik a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem jellemzőek a szívbetegségekre? . Mit tehetünk a szívbetegségek megelőzéséért? Vagy minden az öröklött tulajdonságokon és a környezetének múlik? . Szívbeteg a családban ? mi a teendő? . Nekem milyen nagy az esélyem egy szívbetegség kialakulására?
A klub vendége: Dr Czopf László egyetemi docens, kardiológus
Az előadás előtt és után vércukor és koleszterinméréssel egybekötött rizikó becslésre van lehetőség! ?TÖRŐDJÖN TÖBBET EGÉSZSÉGÉVEL?
Március 9-én 18.00 kezdettel NŐNAPI BÁL-t tartunk a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet Pécsbányatelepi Tagozata és a Közösségi Ház közös szervezésében.
A zenét a Pusch zenekar szolgáltatja. Belépő: 500.-/fő, kivéve a szakszervezeti tagoknak + egy kis enni-inni való (süti, szendvics, pogácsa, saját bor stb.)
Mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők !
2012. március 15.-én délelőtt 10 órától 13 óráig a Pécsi Szín-Tér Egyesület Murál Morál Mező csoportja ÉLMÉNYFESTÉST szervez ?Haza-szabadság? témakörben a Közösségi Házban pécsbányatelepi 7-11 éveseknek.
A részvétel díjtalan, a gyerekek jó, ha összekoszolható ruhában jönnek, mert a festék rámehet a ruhájukra. A délelőtt folyamán nemcsak festünk, hanem játszunk is, és gondoskodunk egy kis enni-innivalóról is.
ÚJ SPORTPROGRAMJAINK, MELYRE VÁRJUK A MOZOGNI VÁGYÓKAT :
Hétfő 18.30-19.30 alakformáló aerobic
Szerda 18.30-19.30 pilates
Csütörtök 19.00-20.00 alakformáló aerobic
Péntek 19.00-20.00 capoeira
Kedves Érdeklődő!
A Kerek Világ Alapítvány Aktív 2010, munkaerő-piaci programja ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás. Célja, hogy célcsoportjaink tagjai személyre szabott támogatás mellett egy lépéssel közelebb jussanak a munka világához.
Alapítványunk március, április hónapban ingyenes:
– alapszintű számítógép kezelői (30 óra) – házi betegápoló (204 óra) és – kisgépkezelői (80 óra) tanfolyamokat szervez munkanélküliek és ápolási díjban részesülők számára.
Várjuk azoknak a jelentkezését, akik alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek, vagy a végzettségüknek megfelelő munkakörben az elmúlt két évben nem tudtak elhelyezkedni és emellett az egyik feltételnek megfelelnek:
– megváltozott munkaképességűek, de nem jogosultak rokkantnyugdíjra, illetve rehabilitációs járadékra, vagy
– legalább 3 éve ápolási díjban részesülnek, vagy
– roma származásúak.
Munkánk során felkészítjük ügyfeleinket a munkavállalásra, hogy a képzés elvégzését követően nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni a munkaerő-piacon. Bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal hozzánk:
Varga Veronika szakmai vezető Pántyáné Varga Angéla mentor
tel: 06 20/400-6722 tel: 06 20/400-6717
email: veronikavarga3@gmail.com email: pvargaa@gmail.com
Elérhetőség: minden KEDDEN 9-14 óráig Pécs, Krisztina tér 9.
A hét többi napján: Pécsbányai Közösségi Ház
Pécs, Gesztenyés u. 17. (a 40-es busz Ezeréves megállójánál)
Telefonon időpont egyeztetés szükséges.

Ezt a bejegyzést ekkor publikáltuk: csütörtök, március 1st, 2012 17:42-kor az alábbi kategóriában Hírlevél. A visszajelzéseket az alábbi linken köveheti: RSS 2.0 You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply