2020

Novemberi hírlevél

November havi programjaink
Német nyelv oktatás
Német nyelvtanfolyam indul a Közösségi Ház klub termében, újrakezdők számára. Az első alkalom: 2011. november 8-án 16.30-tól lesz.
Amennyiben a létszám engedi, a jelentkezők tudását figyelembe véve két csoportot is tudunk indítani.
Filmklub
A Közösségi Ház klub-könyvtárában havonta egy alkalommal filmklub estet indítunk, melyre elsősorban a telepen lakó fiatalokat várjuk (alsó korhatár 14 év), de természetesen minden ? igényes filmeket szerető ? pécsbányatelepi lakost örömmel fogadunk.
Az első filmklub:
2011. november 11-én pénteken 17.00?19.00
A vetítés ingyenes.
Haloween-party
A Pécsbányai Ifjúsági Egyesület szervezésében és a Közösségi Ház támogatásával kerül megrendezésre 2011.október 29-én 14 órai kezdettel az a játszóház, melyre a Pécsbányatelepen lakó gyermekeket várjuk. A részletes programot plakátokon hirdetik meg a szervezők.
A részvétel a gyermekek számára ingyenes.

November havi programjainkNémet nyelv oktatásNémet nyelvtanfolyam indul a Közösségi Ház klub termében, újrakezdők számára. Az első alkalom: 2011. november 8-án 16.30-tól lesz. Amennyiben a létszám engedi, a jelentkezők tudását figyelembe véve két csoportot is tudunk indítani.FilmklubA Közösségi Ház klub-könyvtárában havonta egy alkalommal filmklub estet indítunk, melyre elsősorban a telepen lakó fiatalokat várjuk (alsó korhatár 14 év), de természetesen minden ? igényes filmeket szerető ? pécsbányatelepi lakost örömmel fogadunk. Az első filmklub: 2011. november 11-én pénteken 17.00?19.00A vetítés ingyenes.Haloween-party A Pécsbányai Ifjúsági Egyesület szervezésében és a Közösségi Ház támogatásával kerül megrendezésre 2011.október 29-én 14 órai kezdettel az a játszóház, melyre a Pécsbányatelepen lakó gyermekeket várjuk. A részletes programot plakátokon hirdetik meg a szervezők. A részvétel a gyermekek számára ingyenes.

Toborzás a polgárőrségbe

Felhívás!

A Pécsbányatelepi Polgárőr Egyesület tagfelvételt hirdet.

Akit érdekel, a polgárőr tevékenység jelentkezzen!

Időpont: 2011. Október 30-án, vasárnap 16:00-17:00-ig!

Helyszín: Pécsbányatelepi Közösségi Ház Gesztenyés u. 17

(hátul az udvarban)

Bővebb információért keressék bizalommal Ózdi József elnökhelyettest! Tel: 20/226-5991.

Buszos kirándulás a bányásznyugdíjasoknak

Kedves pécsbányatelepi bányásznyugdíjasok !

2011. november 17-én buszos kirándulást szervez a Közösségi Ház, Végh Péter képviselő úr támogatásával Bátaapátiba, az atomhulladék lerakó megtekintésére.

A program:

8.00 indulás

9.00-11.00 Bátaapáti ? A lejtős aknák megtekintése

12.00 ebéd ?  Bagoly Csárda Mecseknádasd

?A? menü: Cigánypecsenye szalma krumplival, sav.

?B? menü: Csirkemell roston vegyes körettel, sav.

1.000 Ft + ital fogyasztás

14.00-15.00 Zengővárkony ? Tojásmúzeum

(Míves Tojás Gyűjtemény) és a Tájház ? Szalmakincstár

16.00 érkezés

A busz és a belépők költségét a képviselő úr állja.

A kiránduláson részt vevőknek az ebéd árát kell fizetniük.

Jelentkezni korlátozott számban a Közösségi Házban,

Vozár Pálnál lehet.

Decemberi előzetes

Szt. Borbála napi hangverseny

2011 december 2-án, 16.00 kezdéssel tartjuk a már hagyományos

Szt. Borbála napi hangversenyünket a pécsbányatelepi templomban.

A fellépőkről és a műsorról még részletes meghívót fogunk küldeni.

Kutyatulajdonosok figyelem!

Pécs Önkormányzata kiemelt fontosságot tulajdonít az ebtartás szabályainak betartására, betartatására, amihez azonban elengedhetetlen, hogy minden ebtartó ismerje az ebével kapcsolatos szabályokat!

Utcáinkban gyakran előfordulnak gazdátlanul sétáló kutyák, amik veszélyeztetik a közlekedést, félelmet keltenek, esetlegesen másokat bántalmaznak! Éppen ezért szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét az ebtartás fontosabb szabályaira:

?Minden állattartó köteles az állategészségügyi és közegészségügyi szabályoknak megfelelően állatát úgy tartani, hogy az mások nyugalmát ne zavarja, anyagi kárt ne okozzon, testi épséget, egészséget ne veszélyeztessen.?

?Az ebtartó köteles a 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül ? és azt követően évente ? veszettség ellen beoltatni és az oltást végző orvostól kapott igazolást, valamint első alkalommal az eb azonosítási számát átvenni.?

?Az ebeket ? szükség esetén bekerített és lezárt helyen, vagy megkötve ? a nap minden szakában akként kell tartani, hogy elkóborolni, közterületre felügyelet nélkül kijutni ne tudjanak.?

?A felügyelet nélküli, közterületen  szabadon engedett ebeket a gyepmester befogja és a Misina Természet és Állatvédő Egyesület  állatmenhelyére szállítja. Ezeket az ebeket a tulajdonos 15 napon belül a szállítási és  tartási költség megfizetése ellenében kiválthatja, de ez nem érinti a tulajdonos szabálysértési felelősségét,ami pénzbüntetést von maga után.?

Ezúton kérünk mindenkit a fokozottabb odafigyelésre, hogy a kutyák  ne sétáljanak gazdátlanul az utcákon, közterületeken!

Köszönjük!

Részönkormányzat

Klub-Könyvtár

Nyitva tartása: hétfő-péntek 14.00?18.00

Könyvtárhasználati díjak:

Éves tagsági díj (felnőtt): 1.000 Ft

Éves tagsági díj (nyugdíjas, gyermek): 500 Ft

Internethasználat díja:

Éves tagsággal rendelkezőknek: ingyenes

Alkalmi használati díj: 100 Ft/óra

Fénymásolás, nyomtatás: 5 Ft/oldal

Ünnepi nyitvatartásunk:

2011. október 31. Munkaszüneti nap

november 1. Állami ünnep

november 2. 14.00-20.00

november 3. 14.00-20.00

november 4. 14.00-20.00

november 5. Szabadság miatt zárva

Ezt a bejegyzést ekkor publikáltuk: péntek, október 28th, 2011 13:03-kor az alábbi kategóriában Hírlevél. A visszajelzéseket az alábbi linken köveheti: RSS 2.0 You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply